5 Aralık 2012 Çarşamba

Hayal kırıklığı olmak..


Yemek yerken boğazıma dizildi tüm yediklerim. Çocukluk arkadaşım iyi bi üniversiteden mezun ve çok iyi bir firmada uçuk bi rakamla işe başlamış. Bugün annem onlardaymış. Hemen konusu geçti.  Söylediğinde normal olduğunu okuduğu okulun bölümün çok iyi olduğunu söyledim. Cevap gecikmedi senin neyin eksikti sende okusaydın.. Zoruma gitti zar zor yuttum lokmamı. Evet bi fakülte bitiremedim çünkü çalışmadım. Evet 2 yıllık mezunuyum ve bu yüzden o duyduğum rakamları hiçbir zaman hesabımda göremicem. Farkındayım.. Pişmanım.. Bunları muhtemelen okumucaksınız bende söyleyemicem. ama buraya yazmak istedim. Bugün kardeşimin okuluna ve dershanesine ayda 1 gidiyosunuz, öğretmenleriyle tek tek görüşüyosunuz, telefon açıp soruyosunuz bi şekilde peşine düşüyosunuz.Test kitaplarını kontrol edip programını takip ediyosunuz. Benim neyim eksikti? Ne zaman okula gelip derslerimi sordunuz? Dershanedeki durumumu merak ettiniz? Ne zaman peşime düştünüz? Bugün sizin deyiminizle bir baltaya sap olamamam da sizin payınız ne hiç düşüindünüz mü?
O örnek gösterdiğiniz arkadaşlarınızın çocukları bana hiç bi zaman gaz vermedi. Sadece içime kapandım. Ders çalışmak istemedim. Çalışsamda başarılı olamıyacağıma, onlar gibi olamayacağıma inandım. Her örnek verdiğinizde kalbim kırıldı.  Bugün kardeşime aynılarını yapmadığınız için çok mutluyum. Çünkü gerçekten iyi bi baltaya sağlam bi sap olucak. Ve sizin her zaman gurur duyduğunuz duyacağınız bi birey olucak.. 
Ben mi bense hayal kırıklığı olmaya devam edicem. Beni olduğum gibi kabullenmediğiniz sürece ben böyle olmaya devam edicem. 
Sadece paylaşmak istedim.. 

11 yorum:

  1. Belki bundan sonrası güzel olur senin içinde.:) Hayırlısı ne bilemezsin ki.:) Okulda çok önemli bi detay değil bence, her şey kişide bitiyor. Umudunu yitirme, ve bunları düşünme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallahh =) Düşünmüyorum aslında ama sürekli önüme çıkarılması beni çok üzüyo..

      Sil
  2. Dur, dur, dur bi duuurrrr...Yanlış düşünmektesin..Üzgünsün ondan böyle düşündün..Bak bi dinle ..Başarılı olmak için illa annenin ve babanın peşinden koşmak gerekmez..Hırs ve istek gerekir ve hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsın..Bak annemi 15 yaşında kaybettim, ve peşimden koşan bir ailemde olmadı, maddi yoklukları hiç saymıyorum bile..Dışardan üniversite bitiridm borç harç- harç parasını yatırdım..Aç kaldığım günler bile oldu..Kendimi kötü hissettiğim..Üniversiteyi son hırs bitiridim ve iyicene bir kariyerde sayılırım çok şükür..Yani bir çok kişinin olmak istediği hayalini kurduğu bir mevkii..Şu anda hobimle ilgili 2. üniversite okuyorum ve amacım yüksek lisans yapmak( Allah kısmet ederse) 38 yaşındayım bu arada..
    Ah sakızım..Anneciğine babacığına lütfen suç bulma..Belki söyleme tarzları zoruna gitmiş olabilir ama onlar büyüğümüz ya hani ...Canım benim eminim ki yarın daha farklı düşüneceksin..Bak okul, iş vs. vs. çok istersen yaparsın..Şu anda bile başlarsan yaparsın..Tekrar bir düşün lütfen..Oldu mu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendi yapmadıklarımın farkındayım ama nasıl desem sürekli önüme örnek olarak birilerini koymaları zoruma gidiyo.. Bunun ardı arkasıda kesilmiyo. Çok üzülüyorum.

      Sil
    2. Bu arada başın sağolsun ablacım. Abla dememe kızmazsın umarım. Gerçekten yazdıkların iyi hissettirdi kendimi.. Çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. kızmam tatlım kızmam...:):)"Sana sabah sabah bir klasik geçeyim de gül..:) "Bir gün anne olunca, anlarsın.."
      güzel günler dilerim..
      sevgiler..

      Sil
    4. =))) teşekkür ederim ablacımm..

      Sil
  3. hayatın değişince ailenin gözünde de değişeceksin,mesela mutlu yuva kurunca yada onlardan uzak yaşayınca,yada iyi bi işe girince inan öyle bi kıymetli olacaksın ki,bence kardeşine yapılmama sebebi sensin ama sana yapılmama sebebi sen değilsin,abla olmak böyle birşey,sende o kızı karalasaydın ya:) annenlere laf vermeseydin :)
    sevgiyle kal,sıkma tatl canını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum hiç yaranamıyomuşum gibi geliyo ne yapsam yetersiz gözlerinde sanki =(
      Ama kızı nasıl karalıyım cidden güzel bi yerde herkesin özeniceği.. =))
      Çok teşekkür ederimm..

      Sil
  4. canım benim ya canını hiç sıkma. mezun olduğun okul seni belli bir yere kadar getirir ama ondan sonra durur. ondan sonrası kişinin kendini yetiştirmesi, insanlarla iletişimi ile ilgilidir. benim bir tanıdığım var boğaziçi mühendislik mezunu ilk mezun olduğunda çok iyi bir firmada işe başladı ama şimdi kimseyi beğenmediği en iyi benim dediği için işsiz. hiç canını sıkma sen ailenin sana yaptığını ilerde çocuklarına yapmazsın olur bitek.
    kafana tokadan başka bi şey takma olur mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler tatlımm =))
      Yapmayacağıma eminimm.. =)

      Sil

yorumlarınızla yazılarıma ortak olduğunuz için çok teşekkürlerr :))